30 minuten tot een uur, Alle, comfortfood, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, lente, maakt me niet uit, mailing, soms, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, zomer

GLUTENVRIJE AMANDEL-POLENTA CAKE | met bosbessen en grapefruit

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 75 gr boter, gesmolten
  • 75 gr rietsuiker
  • 75 gr polenta/maisgriesmeel
  • 75 gr amandelmeel
  • 1/2 thl bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 100 gr blauwe bessen (diepvries of vers)
  • Schil van 1/4 grapefruit

Zo maak je het:
—Verwarm je oven voor op 180ºC.
—Doe de grapefruitrasp met een paar eetlepels van de rietsuiker in een vijzel en maal een half minuutje met de stamper. Zo komt de olie uit de rasp vrij en krijgt je baksel een mooie citrussmaak.
—Doe de grapfruitsuiker met de rest van de suiker in een kom. Kluts hier de eieren doorheen. Voeg dan de rest van de droge ingrediënten toe. Mix. Voeg de gesmolten boter toe. Mix tot je ene glad beslag hebt.
—Vet een cakevorm in met een beetje boter. Doe het beslag in de vorm. Sprenkel hier de (bevroren) bosbessen over.
—Bak de cake 30 minuten.
—Laat de cake afkoelen voor je ‘m uit de vorm haalt.