20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

GEROOSTERDE WINTERPEEN EN KIKKERERWTEN | met harissa, espresso, Griekse yoghurt en verse koriander

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 400 gram winterpeen
  • 200 gram gekookte kikkererwten
  • 2 thl harissa
  • 1 thl espressopoeder
  • 1/4 thl zout
  • Citroen
  • Verse koriander
  • Griekse yoghurt
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de winterpeen en snij de plekjes eruit. Snij de peen (of penen) in plakjes. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel de wortels met olijfolie, de harissa, espressopoeder en zout. Bak de wortel een kwartier. Voeg dan de kikkererwten (en evt nog een beetje olie) toe en zet de bakplaat nog eens 10 minuten in de oven. Leg de kikkererwten en wortel dan op een schaal. Knijp er een beetje citroensap over uit. Schep er een lekkere lepel Griekse yoghurt op. Hak de koriander (steel en blad) en sprenkel dit over het gerecht.