30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

GEROOSTERDE POMPOENSOEP| met kokosmelk

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 1 pompoen
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 5 tenen knoflook
  • 1 el Thaise currypasta
  • 2 blikken gepelde tomaten (a 400 gr)
  • 1 l groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het:
—Verwarm de oven voor op 180ºC.
—Doe de gezeefde tomaten in een braadslee. Druppel er een eetlepel olijfolie en sprenkel er een snufje zout over.
—Was of schrap de winterpeen. Snij in plakken en strooi over de tomaten.
—Was de pompoen en snij ‘m doormidden. Schraap er met een lepel de zaden uit. Snij de pompoen dan in blokjes. Doe deze in de braadslee. Voeg ook de ongepelde knoflooktenen toe.
—Doe de currypasta met 3 eetlepels olijfolie in een kommetje en mix door elkaar. Haal de schil van de uien en snij ze in parten. Doe deze ook in het kommetje. Schep de uien door het currymengsel. Verdeel dit over de pompoen-laag in de braadslee. Dek de braadslee af met alufolie.
—Rooster de groenten een uur in de oven tot alles boterzacht is. Haal dan uit de oven. Haal de knoflook tenen er uit en knijp ze uit in de braadslee. Giet er dan een liter hete bouillon op met de kokosmelk. Stamp de groente (zo) fijn (als je wilt) met een stamppotstamper. Breng op smaak met peper en zout.