30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, soms, SPECIAAL, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Geroosterde bloemkool soep met kikkererwten en zoete aardappel

Posted by Dorien Beekveldt

Heb je al gehoord van het nieuwe Deens rookzout dat we bij Ekodis in de winkel hebben liggen? Het geeft een heerlijk hartige diepe smaak aan elk vegetarisch gerecht. Zo ook aan deze soep van geroosterde bloemkool, kikkererwten en zoete aardappel.

Dit heb je nodig:

  • Kleine bloemkool
  • 1 zoete aardappel
  • 1 blik kikkererwten (a 400 gram)
  • 2 theelepels komijn
  • 1/2 theelepel van elk: paprikapoeder, oregano, Deens rookzout
  • Flinke scheut olijfolie
  • 750 ml groentebouillon
  • Evt. bosje verse koriander

Zo maak je het:

Was de bloemkool, snij in kleine roosjes en doe in een grote braadslee. Giet de kikkererwten af (gooi het vocht niet weg maar gebruik om bijvoorbeeld deze chocolademousse mee te maken) spoel de kikkererwten af en doe bij de bloemkool. Sprenkel de olie, komijn, paprikapoeder, oregano en Deens rookzout over de bloemkool en erwten en schep even goed om met schone handen. Rooster 40 minuten op 180ºC.

Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Kook 10 minuten in de bouillon tot de zoete aardappel gaar is. Haal de blokjes dan uit de bouillon en hou apart.

Als de bloemkool gaar is, giet de bouillon dan in de braadslee en giet daarna alles in de pan (zo verspil je heen smaakvolle olie en specerijen die anders in de braadslee blijven zitten). Maak van de bloemkool, kikkererwten en bouillon een gladde soep dmv een staafmixer. Voeg daarna de blokjes zoete aardappel toe.

Serveer eventueel met verse koriander.