30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, soms, vaak, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Goed gemarineerde tempeh met boontjes, aardappelen en zoetzure komkommer

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

Voor de gemarineerde tempeh:
  • 200 gr tempeh
  • 3 el ketjap manis
  • 3 thl sambal badjak
  • 3 tenen knoflook
  • 1 cm gemberwortel
  • 1/2e ui
Voor de aardappelen
  • 6 vastkokende aardappelen
  • 1 thl komijnzaad
  • 1/2e ui
Voor de boontjes
  • 400 gr sperziebonen
  • 1/2 el sesamolie
Voor het komkommerslaatje
  • 1/2e komkommer
  • 3 el azijn
  • 1 el suiker
  • 1 el verse koriander
  • 2 gekookte eieren

Zo maak je het:
Hak de ui, gember en knoflook heel fijn. Doe ze samen met de ketjap, sambal en olie in een kom. Snij de tempeh in reepjes. Schep deze door de marinade. Laat een half uur staan. Bak daarna in een koekenpan.

Kook de aardappelen gaar. Snij de ui in halve ringen. Bak ze samen met de komijn glazig. Schep door de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout.

Stoom de sperziebonen gaar. Breng op smaak met sesamolie en zout. Kluts de azijn en suiker samen. Snij de komkommer in hele dunne plakjes. Giet de zoete azijn erover. Maak af met gehakte koriander.

Verdeel alles over de borden en doe het eitje erbij.