30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, SPECIAAL, vaak, Vegetarisch, zomer

Gebraden spitskool | eet je met rijst en een vegaburger

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 1 spitskool
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje gerookte amandelen
  • 1 bosje peterselie
  • 1 klontje roomboter

Zo maak je het:

Zet de oven op 225ºC. Was de spitskool en leg deze in zijn geheel in de hete oven. Bak de kool 45 minuten terwijl je ‘m af en toe omdraait. Zoals je ziet zullen de buitenste bladeren van de kool zwart worden. Dat is niet erg.

Haal de kool uit de oven en verwijder de buitenste zwarte bladeren. Snij de kool in 8 parten.

Snij de ui in ringen en hak de knoflook. Doe de boter in een grote koekenpan. Voeg hier de ui, de spitskool parten en de knoflook aan toe. Bak beide kanten van de kool parten tot ze goud kleuren. De ui moet glazig zijn. Maak af met de amandelen en verse peterselie.

Serveer bijvoorbeeld met rijst en een vegetarische burger of balletjes.