30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, Ik kook..., maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, vaak, Vegetarisch, zomer

Galette van mosterd-bietjes, geitenkaas, walnoten en patison-pompoen

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 500 gram gekookte bietjes
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 kleine patison OF 1/2 kleine butternut
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • Handje walnoten

Zo maak je het:
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Maak van de vier bladerdeegvellen één groot vierkant, door ze iets over elkaar te leggen en aan te drukken. Smeer 1 eetlepel mosterd uit over het bladerdeeg en vouw de randen 1 cm naar binnen.

Ontpit en schil de patison/butternut. Snij in blokjes en stoom ongeveer 10 minuten totdat de blokjes zacht zijn. Laat de blokjes uitdampen en strooi er een snufje zout over.

Snij de bietjes in grove parten, doe ze in een kom en schep hier de overige mosterd en honing door. Kruimel de geitenkaas over het bladerdeeg. Verdeel dan de bietjes en patison/butternut over het bladerdeeg.

Bak 15-20 minuten op 220ºC tot het bladerdeeg goudbruin is. Strooi er dan de walnoten over.