020 694 6327eko@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 10:00-18:00 uur

Galette de legumes

Ideaal recept om even snel in elkaar te flansen. Maar kijk uit! Hij is sneller soldaat dat je zou verwachten. Een galette is goed voor twee hongerige maagjes.

Dit heb je nodig:
6 vellen bladerdeeg
2 uien
2 tenen knoflook
2 courgettes
1 coeur du boeuf tomaat
Paar verschillende kleine mooie tomaatjes zoals cherry, heirloom, green tiger..
(Of nog een coeur du boef tomaat)
1 eetlepel Dijon mosterd
50 gram zachte geitenkaas (mag ook meer/minder!)
Olijfolie

Zo maak je het:
Snij de uien in dunne ringen en de knoflook in plakjes en bak ze in een scheutje olijfolie glazig en zoet in 15 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de bladerdeeg vellen ontdooien en pel het plastic van de vellen. Maak een grote bladerdeeg-rechthoek door de vellen 2×3 op de bakplaat te leggen en ze iets te laten overlappen. Druk de overlappingen een beetje aan met je vingers.

Smeer de mosterd uit over de lap bladerdeeg. Verdeel de uien over de de bladerdeeg maar laat aan de buitenkant een rand bladerdeeg van ongeveer 4 centimeter vrij. Verkruimel de geitenkaas over de uien.

Snij de courgettes in dunne plakjes en leg over de geitenkaas. Snij dan de tomaten in dikke plakken en verdeel over de courgette.

Vouw het bladerdeeg randje terug over de groenten. Druppel wat olijfolie en sprenkel wat grof zout over de galette. Bak ‘m 20-30 minuten op 200 graden, tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.