20 minuten of minder, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Gezond, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, soms, SPECIAAL, suikervrij, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, vegan, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Frambozen-bieten ijsjes (vegan en suikervrij!)

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig voor 6 ijsjes:

  • 50 gram ongebrande cashewnoten
  • 100 gram bieten, gekookt
  • 100 gram frambozen
  • 1 rijpe banaan
  • 2 theelepels citroenrasp
  • Evt 6 kaneelstokjes

Zo maak je het:
Laat de cashewnoten minimaal 2 uur weken, gooi het weekwater weg en spoel de cashews even af. Doe ze dan in een blender of keukenmachine. Snij de bieten in blokjes en deze bij de cashewnoten. Voeg de rest van de ingrediënten toe (als je bevroren frambozen gebruikt, laat deze eerst een beetje ontdooien). Maal dit alles helemaal fijn.

Verdeel het bieten-frambozen mengsel over de ijsvormpjes. Zet de (kaneel)stokjes in de vormpjes. Vries in en geniet ervan!

Je kunt deze ijsjes ook maken met gebruik van een staafmixer. Doe alle ingrediënten dan in maatbeker en maal fijn met de staafmixer (deze methode vonden wij iets rommeliger).