20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

FALAFELSALADE | voor 2 personen

Posted by Dorien Beekveldt

4 verschillende groente gerechten/salades, geïnspireerd op een broodje falafel.

Dit heb je nodig:

  • 1/4 spitskool
  • 6 trostomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 aubergine
  • 4 wortels
  • 1/2 citroen
  • verse koriander
  • paar augurken
  • zwarte olijven
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 3 theelepels shoarmakruiden
  • 10 falafels

Zo maak je het:
Was de wortels, snij ze in plakjes en stoom deze 5 minuten. Giet af en voeg 1 eetlepel olijfolie, de shoarmakruiden, zout, verse koriander en een beetje citroensap toe.

Snij de aubergine in de lengte in plakken en bak deze per 2 goudbruin in een koekenpan. Breng op smaak met zout.

Pers de knoflook uit boven de yoghurt in een schaaltje. Voeg een scheutje olijfolie en zout toe. Snij de spitskool in dunne reepjes en meng dit door het yoghurtsausje.

Snij de tomaatjes in kwarten en de komkommer in stukjes. Doe beiden in een kom en voeg wat olijven toe. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Bak de falafels volgens instructies. Maak twee mooie borden met van alle salades wat. Doe de falafels erbij en serveer met plakjes augurk.