20 minuten of minder, Alle, avondeten, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

EENVOUDIGE VENKELSALADE | met bloedsinaasappel

Posted by Dorien Beekveldt

Voor vier personen

Foolproof salade voor in de lente. Hoe dunner de venkel gesneden, hoe lekkerder ‘ie is!

Dit heb je nodig:

  • 2 venkelknollen
  • 2 bloedsinaasappelen
  • 4 el goede olijfolie
  • 3 el pijnpoompitjes
  • Peper en zout

Zo maak je het:
Was de venkel en het venkelgroen. Snij de venkel in de lengte in tweeën en vervolgens in hele dunne plakken. Hou het venkelgroen apart. Gebruik het liefst een mandoline. Breng de venkel op smaak met olijfolie, peper en zout.

Snij de schil van de bloedsinaasappel. Neem ook al het wit van de schil mee. Scheur de sinaasappels dan in parten en pel ook alle velletjes van de partjes. Doe deze bij de venkel.

Rooster de pijnboompitten en voeg toe.

Garneer met het venkelgroen.