30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, comfortfood, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, vaak, Vegetarisch, zomer

CRISPY BLOEMKOOL| met Parmezaanse kaas

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 1 bloemkool
  • 5 volkoren beschuiten
  • 75 gram boter
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • Snufje chili

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200ºC.

Ontdoe de bloemkool van zijn groene blad. Was de bloemkool. Snij ‘m dan in roosjes.

Verkruimel de beschuiten tot je paneermeel hebt. Rasp de parmezaan boven de paneermeel. Voeg een snufje chili naar smaak toe.

Smelt de boter. Haal de rauwe bloemkool roosjes door de boter. Dat kan je op twee manieren doen: je kunt de boter over de roosjes gieten die op een bakplaat liggen. Daarna verdeel/wrijf je de boter over alle roosjes. Je kunt de boter+roosjes ook in een grote schaal doen en deze met een houten lepel roeren tot de boter gelijkmatig verdeeld is.

Haal de roosjes dan 1voor1 door de paneermix. Je kunt het met je vingers er een beetje tegenaan plakken.

Leg de roosjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak ze 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.