020 694 6327eko@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 10:00-18:00 uur

Chocoladetherapie

Ik weet niet wat je probleem is: je werk, je vriend, je kleine teen, verzin ‘t maar. Hier de oplossing: chocola. Geloof mij maar. Donkere chocola langzaam zien smelten in een pannetje, je tijdelijk laten bedwelmen door de geur terwijl je het roert met houten lepel, gesmolten chocola van je vingers likken, giecheltjes op je tong.. Chocoladetherapie. Snappie?

‘T is simpel: jij in de keuken, muziekje, schort, een reep choco en wat dingen die je in chocola kunt dopen (in dit geval: gedroogd fruit). Moge al uw problemen verdwijnen als deze chocolaatjes in je mond. Amen.

Ingrediënten

  • 100 gram goeie chocola (minimaal 60% cacaobestanddelen)
  • 8 gedroogde vijgen
  • 8 pruneaux d’agen (normale gedroogde pruimen zijn te droog en taai)
  • Handje rozijnen
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • Schil van 1/8ste sinaasappel, geraspt
  • Gemberpoeder

Bereiding
Hak de chocola in kleine stukjes. Dit kun je op een plank met een mes doen, maar zelf vindt ik het vaak handiger om de reep nog in de wikkel een paar tegen het aanrecht te slaan. Je kunt de reep ook met de achterkant van mes kapot breken, laat de reep in dit geval ook in de wikkel.

Doe de stukjes in een klein pannetje of klein kommetje. Omdat je niet veel chocola gebruikt is het niet handig om een grote pan of kom te gebruiken omdat je dan te veel chocola aan de rand van de pan/kom verliest. Doe het pannetje/kommetje in een grotere pan met een laagje heet water (tegen de kook aan meer niet kokend) om de chocola au bain marie te smelten.

Bedek een grote plank/bakplaat met bakpapier.

Als de chocola gesmolten is, doop je er eerst de vijgen in. Hou ze aan het steeltje vast en haal ze één voor één door de chocola. Laat ze een beetje uitdruppen, om ze vervolgens op de plaat met bakpapier te zetten. Zet ze los van elkaar.

Doe dan de pruimen één voor één in het chocoladebad. Haal ze er uit met een vork of eetstokjes en leg ze ook op de plaat met bakpapier.

Nu heb je nog een restje gesmolten chocola over. Meng er de rozijnen, amandelmeel en sinaasappelrasp door. Maak met een theelepel hoopjes van het mengsel op de plaat. Maar ze af met een snufje gemberpoeder.

Zet de plaat op een koele plek om de chocola weer hard te laten worden.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.