30 minuten tot een uur, Alle, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, Koekjes, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, SPECIAAL, suikervrij, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, vegan, winter

Chocokokomakronen met een vleugje cayenne (vegan)

Posted by Dorien Beekveldt

Ze zijn een beetje lastig om in vorm te krijgen en je moet ze helemaal af laten koelen als je wilt dat ze hun vorm behouden terwijl je ze eet, maar ze zijn lekker. Op een volwassen manier, met de donker bittere smaak van pure cacao, pittig vleugje van de cayenne en serieuze bite van kokos. Niet voor doetjes die van fristie houden dus..

Ingrediënten

  • 70 gram geraspte kokos
  • 60 gram dadels, geweekt en tot mousse gemaakt in de keukenmachine
  • 2 eetlepels cacaonibs
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 eetlepel carobpoeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • Snufje cayennepeper (optioneel)
  • Snufje zout

Eventueel 1 eetlepel rum, mocht je toevallig in de kast hebben staan en er niet vies van zijn.

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Als het gesmolten is, voeg je de kokosmelk toe en dadelmousse toe en roer tot consistent mengsel. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en roer alles goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met dubbel bakpapier (om aanbranden tegen te gaan). Nu komt het lastigste deel van de bereiding van chocokokomakronen. Je hebt een heel klein bakje nodig. Of een grote, diepe lepel (ijsschep?). Vul deze met het mengsel en druk stevig aan. Sla het nu met de opening naar beneden op de met papier bekleedde bakplaat, zodat het aangedrukte hoopje chocokoko op de bakplaat valt. Mocht dit niet lukken bij de eerste of tweede poging, kijk dan of het wel lukt als je de zijkant van het bakje zachtjes op de plaat tikt.

Bak de de makronen 10 minuten op 175 graden. Blijf alert: verbranden gaat veel te snel.

Haal de chocokokomakronen uit de oven en laat ze helemaal afkoelen voordat je ze aanraakt. Beter laat je ze een nachtje rusten, zodat ze goed in vorm blijven als je ze eet.