20 minuten of minder, Alle, Bereidingstijd, Dieetwens, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Gezond, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, Ik kook..., koolhydraat arm, lunch, nooit, Seizoensproducten, Smaken, Snel klaar, soms, suikervrij, vaak, vegan, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

Carrotcakesalade

Posted by Dorien Beekveldt

Dit recept is de favoriet van mijn vriendinnen. Het is licht verteerbaar maar tegelijk kun je er wel kauwbehoefte in kwijt. Toen ik nog studeerde, nam ik het vaak mee in een bakje, om mezelf mee te vermaken tijdens een saai college of een eindeloos essay.

Ingrediënten:

  • 1 grote wortel (of een paar kleine)
  • 1 appel
  • 4 ongezwavelde abrikozen en/of 2 vijgen
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 2 theelepels koekkruiden of 5-spice
  • Halve duim gember, geraspt of fijn gesneden (of als je geen gember-liefhebber bent, kun je wat verse kurkuma fijn snijden)
  • Eventueel sap en rasp van een biologische(!) sinaasappel (als je dat lekker vindt)

Bereiding:
Rasp de wortel(en). Schil de appel, haal het klokhuis eruit, en snij in kleine blokjes. Snij de abrikozen/vijgen in dunne reepjes.

Meng alles in een kom met de specerijen, pitten, gember en e.v.t. het sap/rasp van de sinaasappel.

De salade wordt lekkerder als je ‘m een uurtje laat staan zodat de smaak van de specerijen zich kunnen ontwikkelen.