Alle, Gezond, Glutenvrij

Carob-Pruimen truffels

Posted by Dorien Beekveldt

Ik gebruik vaak dadels om lekkernijen zoet mee te maken. Maar dit keer wilde ik een andere zuidvrucht proberen. Een grappig resultaat: de substantie van deze truffels doet denken aan de Japanse mochi. De smaak is onbetwistbaar pruim en carob: een goede combinatie.

Onder het motto van ‘weer eens wat anders’ presenteer ik u: carob-pruimen truffels!

Ingrediënten
150 gram ontpitte pruneaux d’Agen (of geweekte ‘normale’ pruimen zonder pit)
75 gram amandelmeel
30 gram carobpoeder + 1 eeltepel
30 gram ontgeurde kokosolie
Druppeltje vanille essence (of merg van een half vanillestokje)

Bereiding
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot je een gladde massa hebt.

Schep de eetlepel carob in een diep bord.

Haal dan steeds een eetlepel van de massa uit je keukenmachine en rol hier een balletje van. Rol deze vervolgens door de carobpoeder.

Bewaar de truffels in de koelkast.