20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, SPECIAAL, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, winter, zomer

BULGURSALADE | met geroosterde venkel, wortel en rode ui

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 2 rode uien
  • 4 wortels
  • 1 venkel
  • 1/2e sinaasappel
  • 1 kopje bulgur
  • 2 handjes rucola
  • 2 eetlepels pitten (pijnboom-, zonnebloem-, pompoen-)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Balsamico azijn
  • Verse tijm
  • Peper en zout

Zo maak je het:
Was de wortel en venkel. Ontdoe de uien van hun schilletje. Snij de groenten in partjes. Bewaar het groen van de venkel. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een beetje zout. Bak 20 minuten op 200ºC.

Kook ondertussen de bulgur volgens instructies op de verpakking. Rooster de pitjes in een droge koekenpan. Rasp wat schil naar smaak van de sinaasappel.

Als de groenten en bulgur gaar zijn meng je ze door elkaar. Laat iets afkoelen en schep er dan de rucola en pitjes doorheen. Maak af met 2 eetlepels olijfolie, balsamicoazijn naar smaak, het sap van de halve sinaasappel, verse tijm, het venkelgroen en versgemalen peper.