Dit heb je nodig:
- 300 gram bloemkoolroosjes
- 125 gram ongekookte quinoa
- 3 eiwitten
- 35 gram boekweitmeel
- Bosje bieslook
- 150 gram feta
Voor de komkommer salade:
- 1 komkommer
- 2 eetlepels sesamzaad
- Paar takjes verse munt
- Citroensap
- Olijfolie
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Kook de quinoa volgens instructies.
Vermaal de rauwe bloemkool tot grove kruimels in een foodprocessor.
Verkruimel de feta en kluts hier de eiwitten, boekweitmeel en gesneden bieslook doorheen. Schep er dan de quinoa en bloemkoolkruimels doorheen. Breng op smaak met peper en evt zout.
Verdeel de mix in acht delen. Kneed er patties van en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk elke pattie met een beetje olijfolie.
Bak de patties 10 minuten, keer ze dan om en bak nog eens 10 minuten.
Snij de komkommer in halve plakjes. Toast de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Hak de munt. Meng alles door elkaar. Breng op smaak met citroen, olie, peper en zout.