20 tot 30 minuten, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, nooit, soms, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar

BIETJES OP POLENTA|met pickled sjalotjes

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 500 gr gekookte bietjes
  • 4 sjalotten
  • Bosje peterselie
  • 125 gr polenta
  • 1 blokje bouillon
  • 30 gr suiker
  • 60 ml witte wijn azijn
  • Olijfolie, peper en zout

Zo maak je het:

Begin met de sjalotten in het zuur leggen. Meng de azijn en de suiker tot de suiker is opgelost. Schil de sjalotten en snij ze heel dunne ringetjes. Doe ze bij de zoete azijn, roer ze door en laat minimaal 45 min staan.

Breng een halve liter water aan de kook met het bouillonblokje. Als het water kookt, voeg dan de polenta toe en roer door. Zet het vuur lager en doe een deksel op de pan. Laat de polenta 10 minuutjes pruttelen en roer af en toe door. Maak af met een lekkere scheut olijfolie.

Snij de bieten in partjes en bak ze even kort aan in een scheutje olijfolie. Schep de polenta op een bord. Verdeel er de bietjes over. Verdeel daar de sjalotten en gesneden peterselie over. Serveer dit gerecht warm.