020 694 6327eko@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 10:00-18:00 uur

BATAAT-LINZEN STOOFPOTJE | lekker makkelijk

Dit heb je nodig:

  • 2 middelgrote bataten
  • 1 aubergine
  • 1 prei
  • 1 venkelknol
  • 2 knoflooktenen
  • 2 cm verse gember
  • 2 laurierbladeren
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 blik linzen (400gr)
  • 1 groente-
  • bouillonblokje
  • 1/2 tl chilivlokken
  • Bosje peterselie
  • Bosje koriander
  • Olijfolie

Zo maak je het:
—Snij de gember en knoflook fijn. Giet een scheut olijfolie in een pan met diepe bodem. Fruit hierin de gember en knoflook met de chilivlokken.
—Snij de prei in ringen. Doe deze in een vergiet en spoel hier het zand uit. Laat de prei uitlekken en doe in de pan. Zet het vuur laag. Roer de prei af en toe om.
—Schil de bataten ondertussen en snij in blokjes. Voeg toe aan de prei. Was de aubergine en venkel, snij in blokjes en voeg toe aan de pan.
—Pluk de blaadjes van de peterselie- en koriandersteeltjes en hou apart. Snij de steeltjes fijn en voeg toe aan de pan.
—Roer alles even om en voeg dan de twee blikken gepelde tomaat, de laurier en het bouillonblokje toe. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen.
—Laat de linzen uitlekken en voeg toe. Roer de linzen door de stoof en proef. Breng op smaak met peper en zout.
—Garneer met de verse peterselie en koriander. De stoof is lekker met (naan)brood of wat gekookte volkorenrijst.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.