20 tot 30 minuten, from scratch, geen dieetwensen, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, soms, vaak, vegan, vers en lichtverteerbaar, zomer

BABA GANOUSH | maak je makkelijk zelf!

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 2 aubergines
  • 1 teen knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels tahin
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je het:
Bekleed rond de grootste pit van je gasfornuis met aluminiumfolie (zo hoef je later minder te schrobben) en zet de afzuiger aan. Was de aubergines. Steek het vuur aan en leg de aubergines op het vuur. Zet de timer op 18 minuten. Draai de aubergines af en toe om zodat rondom zwart blakeren en zacht van binnen worden.

Haal za na 18 minuten van het vuur en pel al het zwartgeblakerde vel van het vruchtvlees (pas op: heet!). Leg het schone vruchtvlees dan in een vergiet en laat een kwartiertje uitlekken.

Knijp ondertussen de knoflook en citroen uit boven de tahin en voeg de honing toe. Prak hier vervolgens de aubergine doorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel meer honing/tahin/citroen.