30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, koolhydraat arm, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, mailing, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

AUBERGINE ‘EN PAPILLOTTE’ | vega pakketjes uit de oven

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 3 el kokosolie
  • 4 kleine uien (rood, bruin of sjalot), in dunne ringen
  • 5 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 1/2e rode peper, fijngehakt
  • 4 trostomaten, in partjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 thl zout
  • 4 aubergines

Zo maak je het:
—Doe de uienringen in de pan samen met de kokosolie. Fruit 8 minuten op een middelmatig vuurtje.
—Voeg daarna de knoflook, rode peper en gemberrasp toe en bak dit nog 5 minuutjes mee.
—Doe er dan de tomaten bij en bak weer 5 minuutjes.
—Verwarm je oven voor op 220ºC.
—Voeg de kokosmelk toe en laat een kwartier pruttelen.
—Proef en breng op smaak met zout.
—Snij het groen van de aubergines. Snij ze vervolgens in de lengte in plakken van 1 cm dik.
—Leg een vel bakpapier op het aanrecht. Leg hier de eerste plak op. Bestrijk de plak met saus. Leg hier een plak op. Bestrijk met saus. Ga door tot de aubergine weer ‘compleet’ is. Pak de aubergine vervolgens in het bakpapier. Je kunt de zijkanten dichtdraaien en eventueel vastmaken met een stukje touw.
—Doe dit vervolgens bij de andere 3 aubergines.
—Bak de aubergines 40 minuten.