30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, comfortfood, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koken voor gasten, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, winter

AREPA COLOMBIANA | maispannenkoekjes uit colombia (glutenvrij en vegan)

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 150 gr polenta meel
  • 375 ml water
  • 1 tl zout
  • 1 snufje chilipoeder
  • Zonnebloemolie
  • Bakpapier

Topping:

  • 1 blik red kidneybeans in chilisauce (Amaizin)
  • 1/4 spitskool
  • 1 avocado
  • 1 pakje vegan merquezworstjes (Wheaty)
  • 1 teen knoflook
  • 3 el griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het:
Maak het arepa deeg door de polenta met water, zout en chili in een pan aan de kook te brengen. Zet het vuur dan laag en laat 5 minuten sudderen (roer vaak). Proef of het maisgries zacht geworden is en haal de pan dan van het vuur. Laat het deeg afkoelen tot je het met je handen kunt kneden.

Verdeel het deeg in 4 of 5 gelijke porties en rol hier balletjes van. Leg een balletje deeg op een stuk bakpapier. Druk het plat tot je een pannenkoekje van 15cm diameter hebt. Smeer beide kanten in met een beetje olie.

Zet een grill of koekenpan op het vuur en bak hier de arepa’s in tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Serveer de arepa’s warm (houdt ze evt warm in de oven).

Rasp de kool met een kaasschaaf of mandoline. Pers hier de knoflook over uit. Roer ook de yoghurt en olie door de kool. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de bonen.

Schil en snij de avocado in plakjes.

Bak de worstjes.

Doe van alles wat op de arepa’s en eet smakelijk!