Alle, Vegetarisch

3x snijboon

Posted by Dorien Beekveldt

1 boon. 3 recepten. Allemaal even lekker en makkelijk!

Aziatische snijbonen:
Snij alleen de puntjes van de SNIJBONEN. Was de bonen en blancheer ze 6 minuten. Besprenkel de nog warme bonen met KETJAP MANIS en SESAMZAAD. Bak de bonen snel bruin in KOKOSOLIE of RIJSTOLIE op een hoog vuur.

Italiaanse snijbonen:
Was en snij 250 gr SNIJBONEN in reepjes. Verhit een eetlepel OLIJFOLIE en bak hierin twee tenen in plakjes gesneden KNOFLOOK lichtbruin. Voeg dan een BLIK GEPELDE TOMATEN (a 400 gram) toe. Voeg snijbonen en een paar takjes TIJM toe. Breng aan de kook, zet het vuur dan zacht en laat 20-25 minuutjes stoven met deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.

Spaanse snijbonen:
Was en snij de SNIJBONEN en stukken van een duimlengte. Blancheer de bonen 4 minuten. Laat dan een lekker blokje roomboter in een wok of koekenpan smelten. Voeg de geblancheerde bonen toe. Bak de bonen in 5-10 minuten bruin en zacht. Breng op smaak met een goede snuf zout.

Eet smakelijk!!