020 694 6327winkel@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 10:00-18:00 uur

Zelfgemaakte gnocchi van zoete aardappel en salie!

VOOR DE GNOCCHI – dit heb je nodig:
1 zoete aardappel, gekookt
250 gram griesmeel (ongeveer)
1 eidooier
2 blaadjes salie, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngeperst
Snuf zout
Bloem om te bestuiven

Zo maak je het
Schil de zoete aardappel en prak deze. Voeg eidooer, salie, zout en knoflook toe en meng alles goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje het griesmeel toe, net zo veel tot je een deeg hebt dat net niet aan je vingers plakt. Verdeel het deeg in vier gelijk delen. Rol van elk deel een lange sliert op een met bloem bestoven snijplank. Snij de slierten in stukjes van een centimeter.

Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Kook de gnocchi per één of twee delen van het deeg. Doe de gnocchi’s voorzichtig in het water (door ze er bijvoorbeeld één voor één in het water te laten glijden). Ze zijn klaar als ze na (ongeveer een minuutje) boven komen drijven. Haal ze er met een schuimspaan uit en leg op een bord. Doe dan de volgende lading gnocchi’s in het water.

Je kunt de gnocchie even in boter aanbakken en zo eten of met een lekkere tomatensaus zoals hier onder beschreven.

VOOR DE SAUS BOMVOL GROENTEN – dit heb je nodig:
2 uien, in halve ringen
2 tenen knoflook, geperst
3 stengels bleekselderij, in blokjes
2 wortels, in blokjes
200 gram champignons, schoongemaakt en gehalveerd
2 blikken gepelde tomaten
2 handjes rode linzen
1 blokje groentenbouillon
Salie, rozemarijn, oregano, tijm en/of andere kruiden naar smaak
Parmezaanse kaas

Zo maak je het:
Bak de uien in wat olijfolie in een grote pan tot ze zacht zijn (ongeveer vijf minuten). Voeg knoflook, bleekselderij, wortel en champignons toe. Bak dit weer vijf minuten terwijl je af en toe omschept. Voeg dan tomaten, linzen, bouillonblokje en kruiden naar smaak toe. Roer alles om en breng aan de kook. Zet het vuur dan zacht en laat minimaal een half uur stoven met deksel op de pan. Maar hoe langer je de saus zacht laat pruttelen, hoe lekkerder deze zal worden. Proef en voeg eventueel zout en peper toe.

Voor de gnocchi-tomatensaus combo:
Doe de gnocchi bij de saus in een ovenschaal, schep door elkaar. Strooi hier parmezaanse kaas over. Zet 10 minuten in de oven op 200 graden, totdat de kaas gesmolten is.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.