020 694 6327winkel@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 11:00-18:00 uur

Zelf falafel maken zonder te frituren

Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten, vezels en mineralen. Omdat ze zo veel vezels bevatten, stabiliseren ze je bloedsuikerspiegel, geven ze je een verzadigd gevoel en stimuleren ze de spijsvertering. Ook bevatten kikkererwten uitzonderlijke hoeveelheden ijzer, vitamine B6 en magnesium. Lekker veel van eten dus!

Dit heb je nodig:
500 gram gekookte kikkererwten
1 rood uitje
1 teen knoflook
2 eetlepels harissa
1 theelepel komijnzaad
3 eetlepels citroensap
50 gram bloem
1/4 theelepel natrium bicarbonaat
1 ei
Zout en peper naar smaak
Olijfolie om in te bakken

Optioneel:
2 eetlepels zonnebloemzaad
2 eetlepels lijnzaad
2 eetlepels sesamzaad

 

Zo maak je het:
Snipper de ui en hak knoflook grof. Doe dit met de helft van de kikkererwten, het ei, de bloem, bicarbonaat, de harissa, het komijnzaad, het citroensap, zout en peper naar smaak in een keukenmachine. Maal tot je een egale pasta hebt. Voeg dan de andere helft van de kikkererwten en alle zaadjes en pitjes toe. Pulseer deze door de pasta maar zorg dat je de erwten, pitten en zaden niet helemaal stuk maalt.

Kneed balletjes ter grootte van een walnoot en leg deze op een ingevette bakplaat (of gebruik bakpapier). Besprenkel met olie. Bak de balletjes 20 minuten in de oven op 200ºC. Draai ze halverwege om.

Als je de falafel van te voren maakt, piep ze dan op door ze in een koekenpan in een beetje olie elke kant 2 minuten te bakken.

Serveer bijvoorbeeld met: pitabrood of wraps, knoflook-yoghurtsaus, sla of verse spinazie, geroosterde of gegrilde groenten, olijven, verse kruiden, augurken, etc.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.