020 694 6327winkel@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 11:00-18:00 uur

Vegan shiitake burgers

Dit heb je nodig:

100 gram kikkererwten, één nacht geweekt in ruim water
250 gram shii-take paddestoelen
250 ml smaakvolle groentebouillon
1 klein uitje
3 tenen knoflook
1/2 theelepel mosterdzaad
1/2 theelepel komijnzaad
Olijfolie om in te bakken

Zo maak je het:

Snipper ui en knoflook en snij de shiitake blokjes. Bak ze samen in een wok met de knoflook, komijn- en mosterdzaad 15 minuten op gemiddeld vuur.

Doe de geweekte kikkererwten in een keukenmachine of smoothieblender. Voeg de groentebouillon en een derde van de ui/shiitake. Laat de keukenmachine draaien tot je een egaal beslag hebt. Voeg dan de rest van de ui/shiitake toe en roer door het beslag.

Zet de wok dan weer op het vuur en giet er het beslag in. Bak 5-7 minuten, terwijl je blijft roeren en omscheppen, tot het beslag een dikke pasta is geworden. Stort de pasta op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer uit tot je een 3 cm dikke rechthoekige plak hebt. Laat afkoelen.

Snij de afgekoelde plak in vierkanten van ongeveer 10x10cm. Bak de vierkanten een paar minuutjes aan beide kanten tot ze mooi goudbruin kleuren.

 

 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.