30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, from scratch, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, SPECIAAL, vaak, vegan, Vegetarisch

Vegan shiitake burgers

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 100 gram kikkererwten, één nacht geweekt in ruim water
  • 250 gram shii-take paddestoelen
  • 250 ml smaakvolle groentebouillon
  • 1 klein uitje
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel mosterdzaad
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • Olijfolie om in te bakken

Zo maak je het:

Snipper ui en knoflook en snij de shiitake blokjes. Bak ze samen in een wok met de knoflook, komijn- en mosterdzaad 15 minuten op gemiddeld vuur.

Doe de geweekte kikkererwten in een keukenmachine of smoothieblender. Voeg de groentebouillon en een derde van de ui/shiitake. Laat de keukenmachine draaien tot je een egaal beslag hebt. Voeg dan de rest van de ui/shiitake toe en roer door het beslag.

Zet de wok dan weer op het vuur en giet er het beslag in. Bak 5-7 minuten, terwijl je blijft roeren en omscheppen, tot het beslag een dikke pasta is geworden. Stort de pasta op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer uit tot je een 3 cm dikke rechthoekige plak hebt. Laat afkoelen.

Snij de afgekoelde plak in vierkanten van ongeveer 10x10cm. Bak de vierkanten een paar minuutjes aan beide kanten tot ze mooi goudbruin kleuren.