020 694 6327winkel@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 11:00-18:00 uur

Vegan ovenschotel van kokos-curry geroosterde pompoen en linzen

Heerlijk vegan verwarmende ovenschotel met zacht-romige pompoen, de volle smaak van kokosmelk, hartige linzen en lekker pittige Indiase curry.

Dit heb je nodig:

1 grote ui
1 pompoen
1 blik/pot linzen (400g)
1 blikje kokosmelk (200g)
2 eetlepels Indiase currypasta
125 ml kokend water
3 eetlepels geschaafde amandelen
Klein bosje verse koriander

Serveer deze heerlijke overschotel met volkorenrijst

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220ºC. Was de pompoen en snij het steeltje af. Snij doormidden, ontdoe van de pitten en snij in blokjes. Snij de ui in halve ringen. Los de currypasta op in het water.

Doe de uienringen en pompoenblokjes samen met het currywater in een ovenschaal. Bedek met aluminium folie en bak 20 minuten in de oven.

Giet de linzen af en voeg samen met de kokosmelk toe aan de ovenschotel en doe nog eens 20 minuten in de oven tot de pompoen zacht is.

Rooster de geschaafde amandelen, hak de verse koriander grof en garneer de ovenschotel hiermee.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.