30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, comfortfood, geen dieetwensen, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, soms, vaak, vegan, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

VEGAN GOULASH | smokey vegan variant op Hongaarse klassieker

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 3 kleine rode uien
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik tomaten
  • 1 pot kidneybonen
  • 1 eetlepel stroop (pannenkoeken/rijst/dadel)
  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • 1/2e eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel instant espresso of half kopje espresso
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Bosje verse koriander of peterselie.

Zo maak je het:
Schil de uien en snij ze in halve ringen. Was de paprika’s, ontdoe ze van de zaadlijsten en snij in repen.

Doe de olijfolie in een pan en voeg de komijnzaadjes toe. Als deze gaan geuren voeg je de uienringen en de eetlepel stroop toe. Fruit dit 3 minuten. Voeg dan de paprikapoeder, uitgeperste knoflook en gesneden paprika toe. Fruit dit 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de tomaten uit blik en de espresso toe. Laat dit een half uurtje sudderen, tot de tomaten stuk zijn gekookt. Voeg de laatste 5 minuten de uitgelekte kidneybonen toe.

Garneer met verse koriander of peterselie.