30 minuten tot een uur, Alle, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, SPECIAAL, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, vaak, vegan, winter, zomer

Vegan ginger-lemon taart

Posted by Dorien Beekveldt

Een vegan variant op de klassieke citroentaart. Ietsje minder zuur met een pittige noot van de gember en gemaakt met silkentofu in plaats van ei en slagroom.

Dit heb je nodig:

voor het deeg:

  • 100 gram vegan margarine
  • 100 gram bloem
  • 20 gram havermout
  • 30 gram rietsuiker
  • Snufje zout

citroen-gember curd vulling:

  • 300 gram silken tofu
  • 150 gram rietsuiker
  • 1 citroen (schil en sap)
  • Duim gember, geraspt
  • 2 eetlepel bloem
  • 2 eetlepel maizena
  • 1 theelepel curcuma

Zo maak je het:

Klop de margarine en rietsuiker samen in een kom. Voeg de bloem, havermout en zout toe en werk deze met een vork door de margarine. Maak dan een bal van het deeg en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Vet een bakblik in, bekleed deze met deeg en bak dan het deeg 20 minuten blind op 180ºC. Liever eerst even zien hoe dat gaat? Kijk dit filmpje van Pauline!

Doe de suiker, citroen- en gemberrasp samen in je keukenmachine en laat een half minuutje draaien. Zo komt de olie van de citroenrasp vrij en bindt zich aan de suiker. Voeg dan de tofu toe en laat draaien tot de tofu helemaal glad is. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en laat de keukenmachine draaien tot je geen klontjes meer ziet. Heb je geen keukenmachine? Werk de citroenrasp dan met een vijzel door de suiker en kluts de tofu met een vork.

Giet de vulling in de voorgebakken vorm en bak de taart 30-40 minuten op 160ºC. Laat helemaal afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen.