Alle, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, meer dan een uur, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, Seizoensproducten, soms, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, vegan, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

VEGAN BROWNIES | op basis van zoete aardappel

Posted by Dorien Beekveldt

Zo maak je het:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 12 medjool dadels, ontpit en in stukjes
  • 4 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 6 eetlepels ahornsiroop
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 6 eetlepels cacao
  • Snufje zout
  • 50 gram walnoten, gehakt
  • 50 gram pure chocola, gehakt

Topping:

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 50 gram pure chocola, gehakt in kleine stukjes

Zo maak je het:
Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes. Stoom de blokjes 10-20 minuten (ligt aan de maat van de blokjes) tot deze heel zacht zijn. Doe ze dan samen met de dadelstukjes, de kokosolie en de ahornsiroop in een keukenmachine. Maal tot je een fijne puree hebt.

Meng in een andere kom alle droge ingrediënten. Doe hier dan de puree bij. Prak alles door elkaar, tot je een consistent deeg hebt.

Verwarm je oven voor op 180ºC. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Doe hier het brownie deeg in. Bak dit 45 minuten. Laat de brownie dan afkoelen.

Voor de topping smelt je de chocola samen met de kokosolie au bain marie. Haal dit dan van het vuur en roer er de pindakaas en ahornsiroop doorheen. Zet dan 10 minuten in de koelkast, zodat het een beetje uit kan harden (anders druipt alles straks van je baksel). Als de topping een beetje is uitgehard, smeer het op de afgekoelde brownie. Snij de brownie dan in rechthoeken.