020 694 6327winkel@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 11:00-18:00 uur

Vegan bolognese met puy-linzen

Dit heb je nodig voor 4 personen:
1 kopje puy-linzen, ongekookt
400 gram spaghetti
1 stokje verse rozemarijn
1/2 theelepel chilivlokken
1 ui, gesnipperd
2 wortels, geraspt
1/2 glas rode wijn
3 tenen knoflook
3 theelepels oerzoet of honing
300 gram geconcentreerde tomatenpasta
Handje zwarte Griekse olijven, ontpit en grof gehakt
3 grote vleestomaten, ontveld
Olijfolie
Verse basilicum
Paar cherry tomaatjes

Zo maak je het:
Kook de spaghetti al dente en de puy-linzen volgens instructies op de verpakking.

Zet een pan met dikke bodem op middellaag vuur. Hak de rozemarijn fijn en bak samen met de chilivlokken in een scheut olijfolie tot deze gaan geuren.

Voeg dan de gesnipperde ui, geraspte wortel en de rode wijn toe. Bak 10 minuten tot de ui glazig is.

Voeg de geconcentreerde tomatenpasta toe, samen met de oerzoet of honing. Pers hier drie knoflook tenen boven uit en bak dit 5 minuten terwijl je de tomatenpasta steeds omschept.

Voeg de grof gehakte Griekse olijven toe. Snij de vleestomaten grof en voeg toe. Laat pruttelen tot de tomaten bijna helemaal in de saus zijn opgelost (ongeveer 15 minuten). Voeg de linzen toe en zet het vuur uit. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Giet de hete saus over de spaghetti en schep door elkaar. Garneer met verse basilicum en cherry tomaatjes.

Deze saus leent zich ook goed om lasagne mee te maken. Voeg in dat geval 2 koppen heet water toe aan de saus.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.