Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, lunch, Vegetarisch, zomer

Uien salade | in witte wijn gestoofde uienringen met tomaat, feta en peterselie

Posted by Dorien Beekveldt
  • Dit heb je nodig:
  • 2 uien
  • 4 roma tomaten
  • Klein bosje peterselie
  • 100 gram feta
  • 1 chiabatta broodje
  • 1/2 bouillon blokje
  • 1 glas witte wijn
  • Olijfolie (om in te bakken)
  • Vers gemalen peper

Zo maak je het:
Ontdoe de uien van hun schilletje en snij ze door midden. Snij de uien in hele dunne halve ringen. Los het halve bouillonblokje op in een half kopje gekookt water.

Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit hier de uiringen ongeveer 10 minuten in, op een laag vuurtje. Voeg halverwege de bouillon en de wijn toe. Laat het vocht helemaal verdampen. Check of de uien lekker zacht zijn en haal dan van het vuur.

Snij ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Snij ook de chiabatta in hele kleine blokjes. Doe beiden in een saladekom en verkruimel hier de feta boven. Hak de peterselie fijn en voeg toe. Voeg de gebakken uienringen toe. Mix alles door elkaar en breng op smaak met peper.