020 694 6327winkel@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 10:00-18:00 uur

TAH DIG | Iraanse rijst met geroosterde wintergroente

Tah Dig in is Perzische manier van rijst bereiden. Eerst wordt de rijst al dente gekookt en daarna samen met yoghurt en boter gebakken. Het resultaat is een rijstekoek met knapperige buitenkant en zacht romige binnenkant. In Iran eet men de rijst vaak met een stoofpotje van vlees en groente. In dit recept wordt de rijst met geroosterde groente geserveerd. Bak er nog wat tofu bij en je hebt een super maaltijd.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram basmatirijst
  • 150 ml volle yoghurt
  • 1 thl zout
  • 2 el boter
  • 2 el olie
  • 2 pastinaken
  • 2 wortels
  • 1 venkel
  • 1 rode ui
  • Olijfolie

Zo maak je het:

Doe de rijst samen met ruim water en een goede snuf zout in een pan. Breng aan de kook. Als het water kookt, laat de rijst 10 minuten koken. Giet de rijst dan af en doe weer terug in de pan. Voeg hier de yoghurt en theelepel zout aan toe en roer alles goed door.

Doe de boter en olie in een pan waar een deksel op past. Als de boter is gesmolten zorg je dat deze goed is verdeeld over de bodem en de zijkanten van de pan. Doe dan de rijst in de pan en verdeel deze over de bodem. Maak de vijf gaten in de rijst zodat de stoom kan ontsnappen. Zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan. Vouw twee theedoeken op tot de maat van de deksel. Leg deze op de deksel. Laat de pan 20 minuten op het vuur staan. Zet het vuur dan uit en laat de pan nog 10 minuten staan.

Maak ondertussen de groenten. Verwarm de oven voor op 180ºC. Was alles en snij de pastinaak en wortels in de lengte in kwarten. Snij de venkel en ui in partjes. Leg eerst de wortel, pastinaak en venkel in een ovenschaal en besprenkel met olie en zout. Bak deze 30 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de laatste 10 minuten de ui toe.

Haal de deksel van de pan. Schud de tah dig een beetje los in de pan. Leg dan een bord op de pan en draai deze samen om zodat de tah dig op het bord valt. Leg de groenten (en evt tofu) op de tah dig en garneer met een beetje venkelgroen.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.