Alle, Taart, Vegetarisch

spaghettitaart

Posted by Dorien Beekveldt

Wow.. Spaghetti-taart? Jazeker!! Een hartige taart met champignons en courgette. En met een bodem van spaghetti! Da’s weer eens wat anders dan pasta pesto 😉 Makkelijk om te maken en geeft een leuke twist aan een doordeweeks ingrediënt!

(taart voor twee personen)
Dit heb je nodig:
200 gram volkoren spaghetti
1 courgette
100 gram champignons
2 eieren
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 theelepel paprikapoeder
Snufje chilivlokken
Snufje zout
Olijfolie om mee in te vetten

Zo maak je het:
Kook de pasta zoals op de verpakking, maar dan minus 1 minuut (zo blijft de pasta al dente!). Giet de pasta af, doe het terug in de pan en sprenkel er lekker wat olijfolie doorheen, zodat het niet gaat plakken. Zet de pan nu apart.

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Maak de champignons schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier. Snij de kontjes eraf en snij de champignons in kwarten. Bak ze 5 minuutjes aan in een hete koekenpan met wat olijfolie en het snufje chilivlokken. Was en snij ondertussen de courgette in dunne plakjes of reepjes.

Doe de eieren, yoghurt, geperste knoflook, paprikapoeder en een snufje zout in een kom en klop tot je een egale massa hebt.

Vet een ronde taartvorm in met een scheutje olijfolie. Doe hier nu de spaghetti in. Verdeel het over de taartvorm. Maak een kuil in het midden (maar er moet wel nog wat pasta op de bodem liggen). Giet nu het eiermengsel op de spaghetti. Leg de champignons in de ‘pasta-kuil’. Hier overheen verdeel je de courgette plakjes.

Bak de taart 25 minuten op 175 graden.