20 tot 30 minuten, Alle, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, nooit, soms, SPECIAAL, suikervrij, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, vegan, vers en lichtverteerbaar

Sinaasappel-dadelkaramel met cashewroom: bijna vegan (bedankt lieve bijen!) en helemaal lekker

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 120 gram ontpitte dadels
  • Sap&rasp van 1 sinaasappel
  • 225 + 50 gram ongebrande cashewnoten
  • Vanillestokje
  • 1 eetlepel rijststroop
  • 1 eetlepel honing
  • Snufje zout

Zo maak je het:
Week 255 gram cashewnoten een nachtje in ruim water. Week ook de dadels een nachtje in het sinaasappelsap.

Mix 50 gram cashewnoten met de honing en een snufje zout. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster 10 minuten op 180ºC in de oven (goed opletten dat ze niet verbranden!). Laat afkoelen. Hak de cashews grof.

Voeg rasp van een kwart sinaasappel toe aan de geweekte dadels en maal deze  (inclusief sinaasappelsap) tot homogene pasta in een kleine keukenmachine. Verdeel over vijf potjes of glaasjes.

Spoel de geweekte cashewnoten af, doe in een keukenmachine en voeg de rijststroop, merg van vanillestokje en een paar eetlepels water toe. Draai de cashewnoten tot room, voeg evt nog wat water toe als het mengsel te korrelig blijft. Verdeel dan over de caramel in de glaasjes en maak af met wat grof gehakte honing-cashewnoten.