30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, herfst, ik kan niet kiezen, lactosevrij, lente, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, soms, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Rijstnoedels met geroosterde groenten en een gekookt eitje

Posted by Dorien Beekveldt

Maak deze noedels met geroosterde groenten in een handomdraai. Makkelijk, lekker en gezond!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 250 gram rijstnoedels (zwart of volkoren van Terrasana)
  • 1/2 pompoen of 1 bataat
  • Paar bloemkool roosjes
  • Paar bladeren palm- of savooiekool
  • 2 eieren
  • 1 theelepel misopasta
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 2 theelepels geroosterde sesamolie
  • Gomasio
  • Olijfolie en zeezout

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200ºC. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Was en ontpit de pompoen en snij in reepjes van 1cm dik. Gebruik je bataat? Schil deze en snij in plakken van 1cm dik. Leg de reepjes/plakken op de bakplaat. Was de bloemkoolroosjes, snij in de lengte doormidden en leg op de bakplaat. Besprenkel de groenten op de bakplaat met olijfolie en zout naar smaak. Rooster ze 30 minuten in de oven. Hussel halverwege de bloemkoolroosjes even om.

Was de palm- of savooiekool bladeren en snij de harde nerven eruit. Masseer de bladeren in met olijfolie en besprenkel met zout. De koolbladeren rooster je alleen de laatste 5 minuten mee met de pompoen en bloemkool tot e knapperig zijn. Kijk uit dat ze niet verbranden, dat worden de bladeren bitter.

Kook de eieren 7 minuten. Laat ze dan schrikken en pel ze gelijk. Kook de noedels volgens instructies op de verpakking. Kluts ondertussen de misopasta, rijstazijn en sesamolie tot een dressing en giet deze over de noedels als ze gaar zijn.

Doe wat geroosterde groenten in een kom of diep bord. Leg hier de noedels op. Schik hier nog wat geroosterde groenten overheen en maak af met een doormidden gesneden gekookt eitje. Sprenkel hier wat gomasio overheen en serveer warm.