Deze week bij Ekodis een recept voor alle carob-liefhebbers van Amsterdam en omstreken. Een super lekker en super gezond toetje of vier-uurtje gemaakt van avocado en carob. Jammie! Dit heb je nodig: 190 gram avocado vruchtvlees (ongeveer 2 kleine avocado’s) 40 gram carobpoeder 1 el cacao 3 el maple siroop 100 ml amandelmelk 2 druppels […]
De feestdagen zijn voorbij.. Tijd om na alle rijke gerechten en alcoholische versnaperingen een beetje te detoxen. Maak vandaag een gevulde avocado als lunch, je lijf zal je dankbaar zijn. Avocado bevat oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat gunstig is voor het cholesterol. Het mineraalgehalte in een avocado is wel drie keer zo hoog als […]
De gele bananen op mijn fruitschaal fungeren als instant energie bommetjes. De banaan op de fiets: als je net geen tijd meer had om te ontbijten. Banaan in de tas: de trein heeft vertraging maar het is eigenlijk al lunchtijd. Op een bepaald moment transformeert de gele banaan zich tot de bruine banaan. Ze hebben […]
Dit heb je nodig voor 6 ijsjes: 50 gram ongebrande cashewnoten 100 gram bieten, gekookt 100 gram frambozen 1 rijpe banaan 2 theelepels citroenrasp Evt 6 kaneelstokjes Zo maak je het: Laat de cashewnoten minimaal 2 uur weken, gooi het weekwater weg en spoel de cashews even af. Doe ze dan in een blender of […]
Een heel makkelijk en skinny toetje waar je je niet schuldig over hoeft te voelen! Dit heb je nodig: 250 gram bevroren frambozen 4 eetlepels magere kwark van De Weerribben (vegan optie: gebruik sojade naturel) 2-3 eetlepels agave siroop Zo maak je het: Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en blend tot je een romige […]
Wat zo giga makkelijk is aan flapjacks is dat je alle ingrediënten bij elkaar gooit, husselen, op de bakplaat, vierkantje van maken, na het bakken in repen snijden en hoppa: je hebt flapjacks. En deze zijn ook giga lekker. Met een appel en een hand noten als portable lunch of enkel als vieruurtje. Ingrediënten: 100 […]
Zonnebloempitten zijn gezond! Ze zijn natuurlijke cholesterol verlagers, bevatten veel magnesium, vitamine B6 B11 en E, fytosterol, seleen, tryptofaan, koper en fosfor. Strooi ze dus over je salade, eet ze uit het vuistje als snack of maak er deze lekkere hartige boterhamspread van! Dit heb je nodig voor de basis: 250 gram zonnebloempitten 1-2 teen […]
Ongeveer 50 jaar geleden deed men een onderzoek naar waarom er in landen waar veel curry gegeten wordt, er minder Alzheimer, multiple sclerose, borstkanker, prostaatkanker, en andere ‘Westerse’ ziektes voorkwamen. Het antwoord: curcumine, het hoofdbestanddeel van curcuma. Naar aanleiding van dit onderzoek, werd menig vervolgonderzoek gedaan naar curcumine. Zo werd in 1997-1998 door de UCLA […]
Ik hou van pure chocola. Die diepe volle smaak ervan. Maar ook omdat ik iemand ooit eens hoorde zeggen dat een stukje pure chocola per dag een soort van gezond voor je zou zijn. Dat geloof ik natuurlijk maar al de graag. Dus telkens als ik een stukje pure chocola eet, dan doe ik dat […]
Het lijkt misschien alsof je deze koekjes in 15 minuten hebt gemaakt. En dat is ook wel zo. Maar als ze uit de oven komen, en je alvast een hapje van een warm koekje neemt, om gewoon even te proeven, zal je gezicht zich tot een groot vraagteken vertrekken. Het zal raar smaken. Niet perse […]