30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Melkvrij, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

Pittige biet bourguignon met skiitake paddestoelen

Posted by Dorien Beekveldt

Geïnspireerd door het recept van Green Kitchen Stories maakten we onze eigen versie van Biet Bourguignon. Met een beetje meer pit en verder gewoon de Bourgondische smaken die je zou verwachten van een vegan variant op de bekende boeuf bourguignon.

Dit heb je nodig:

  • 600 gram bietjes (rauw)
  • 200 gram wortels
  • 150 gram shiitake
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 1/2 rood pepertje
  • 1 glas rode wijn
  • 250 ml groentebouillon
  • Olijfolie, peper & zout
  • Bosje peterselie

Deze bietjesstoof is lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Zo maak je het:

Snipper de ui en bak samen met de rozemarijn en fijngehakt pepertje glazig op een laag vuur. Was/schrap de wortels en bietjes ondertussen schoon. Snij de bieten in partjes en de wortels eerst in de lengte doormidden en dan in drie stukken. Doe de bietenpartjes en wortels bij de ui en pers hier de knoflook over. Bak 5 minuten op middelhoog voor. Voeg dan de tijm, laurier, wijn en bouillon toe. Breng tot net voor de kook, zet het vuur dan laag en laat 40 minuten stoven met een deksel op de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Snij ondertussen de shiitake in plakjes en bak tien minuten in een beetje olijfolie in een koekenpan. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de shiitake op het allerlaatst toe bij de bietjes en garneer met verse peterselie.