020 694 6327winkel@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 11:00-18:00 uur

Pepernoten popcorn (vegan en glutenvrij)

Een recept voor popcorn die naar pepernoten smaakt.

Dit heb je nodig:

4 eetlepels pofmais
1 eetlepel zonnebloemolie
70 gram amandelen
80 ml maple siroop
3 eetlepels notenpasta of pindakaas
3 theelepels speculaaskruiden
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel vanille essence

Zo maak je het:

Pof de mais volgens instructies op de verpakking. Schud de popcorn op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Hak de amandelen fijn en toast ze droog in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze een beetje bruin kleuren. Strooi de gehakte amandelen dan over de popcorn.

Doe de maple siroop in een pannetje en breng aan de kook. Laat twee en een halve minuut doorkoken (kijk uit dat het niet overkookt). Haal van het vuur en roer de notenpasta, speculaaskruiden, zout en vanille door de hete maple siroop tot je een homogene massa hebt. Giet dit over de popcorn en noten. Schep de maplemix door de popcorn (kijk uit: heet!) tot het mooi verdeeld is.

Als je je pepernoten popcorn graag extra knapperig hebt, bak dan nog even 5 minuten in de oven op 175ºC.

 

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.