20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, soms, vaak, Vegetarisch

MAC ‘N PUMPKIN | met topping van krokante geitenkaas en pompoenpitjes

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • Een butternut van een kleine kilo
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 tot 1 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • 1 bouillonblokje
  • 400 gram macaroni of fusilli
  • 50 gram pompoenpitten
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het:
Schil de butternut, ontdoe van pitten en snij in blokjes. Snipper de ui en knoflook. Zet de oven aan op 220ºC.

Doe een scheutje olijfolie in een pan die ook in de oven kan en voeg chilivlokken en rozemarijn toe. Als deze beginnen te geuren voeg dan ui en knoflook toe. Bak deze twee minuten en voeg dan de butternut toe. Zet het geheel net onder water en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat een kwartiertje doorkoken tot de butternut zacht is. Maak het geheel dan glad met de staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Kook de pasta ondertussen zeer al dente: de helft van de kooktijd die op het pak staat. Giet af. Voeg toe aan de pomoensaus. Roer alles door elkaar. Verkruimel de geitenkaas boven de pan en strooi hier de pompoenpitten (evt vermalen) over. Bak 5-10 minuten in de oven tot de geitenkaas een korstje heeft. Bon appetit!