Alle, Vegetarisch

Maaltijdsalade met gnocchi van erwtjes, spinazie huttenkase

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:
75 gram gewassen spinazie
75 doperwtjes, ontdooid
1 teentje knoflook
70 gram volkoren (spelt)meel
1 ei
30 gram parmezaanse kaas
120 gram huttenkase
Snufje gemalen gedroogde chilipeper

Extra spinazie, huttenkase, parmezaanse kaas en een lekkere vinaigrette voor de salade

Zo maak je het:
Doe de gewassen spinazie, de erwtjes en het knoflookteentje in een keukenmachine en maal tot moes. Voeg het ei, de parmezaanse kaas en de huttenkase toe. Maal tot een geheel. Voeg als laatste de peper en het meel toe. Maal tot je een deeg hebt. Laat dit een half uurtje rusten in de koelkast.

Breng een grote pan zout water aan de kook. Maak met twee eetlepels balletjes van het deeg en laat deze in het kokende water vallen. Vanaf het moment dat ze boven komen drijven, laat je ze nog 3 minuutjes koken. Haal ze dan uit het water.

Maak borden op met de overgebleven spinazie, huttenkase, vinaigrette en parmezaanse kaas. Leg op elk bord een tien- of vijftiental lauwe gnocchi’s.

Eet smakelijk!