30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, Dieetwens, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, ik kan niet kiezen, Ik kook..., lactosevrij, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, Seizoensproducten, Smaken, soms, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar

Lenteminestrone

Posted by Dorien Beekveldt

Volgens mij is minestrone gewoon het Italiaanse woord voor groentesoep. Of in ieder geval bedoelen ze dat er mee. Of in ieder geval bedoel ik dat er mee. Oké, groentesoep met Italiaanse slag. Dat wil zeggen, de bekende aardappel/bleekselderij/wortel-combi, verse basilicum en goedveel knoflook.

Ingrediënten:

  • Scheut olijfolie
  • 3 wortels, in schijfjes
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
  • Een halve kilo nieuwe aardappelen, geschrobd en in grove stukken
  • Een kilo aan andere lentegroenten zoals prei, uien, kool, doperwten, tuinerwten, warmoes, venkel en spinazie
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • Handje basilicumblaadjes

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een pan. Als je voor prei of uien hebt gekozen, snijd deze dan grof en doe ze als eerste bij de olie. Voeg dan de wortel en bleekselderij toe. Bak deze 5 minuutjes aan. Voeg de knoflook toe en bak dit al roerend één minuutje mee. Doe dan de aardappelen en andere ‘harde’ groenten toe (denk aan andere wortelgroenten of bijvoorbeeld venkel). Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ruim half uurtje sudderen, totdat de aardappelen gaar zijn. Voeg dan de laatste groenten toe, de erwten, bonen en bladgroenten. Laat nog 3 tot 5 minuutjes sudderen. Nu is je soep bijna klaar. Proef of je nog wat zout en peper toe wilt voegen.

Garneer de kommen soep met wat verse basilicum blaadjes.