20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, zomer

Lauwwarme salade van courgette, knoflook-champignons en Parmezaanse kaas

Posted by Dorien Beekveldt

Parmezaanse kaas+verse basilicum+knoflook+citroenrasp=nazomer op je tong. Vier de nazomer met deze heerlijke salade van gebakken courgette en kastanje champignons. Eet ‘m ’s avonds met gebakken aardappeltjes of kook er wat pasta bij en neem mee als lunch.

 

Dit heb je nodig:

  • 1 bakje kastanje champignons
  • 1 courgette
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • Zout & versgemalen zwarte peper
  • Olijfolie

Zo maak je het:
Was de courgette en snij in blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snij ze in kwarten.

Doe een lekkere scheut olijfolie in een roerbakpan, voeg de champignons toe en bak deze vijf minuutjes op middelhoog vuur. Pers de knoflooktenen uit boven de pan, voeg een snufje zout toe en bak nog eens één minuut. Schep de champignons dan in de saladekom.

Doe de courgette blokjes in de roerbakpan en voeg eventueel nog een klein beetje olie toe. Bak de courgette ook vijf minuten en doe dan bij de champignons in de saladekom.

Voeg de geraspte parmezaanse kaas, citroenrasp en een lekkere hoeveelheid versgemalen zwarte peper toe aan de saladekom. Schep alles door elkaar. Maak af met de basilicum blaadjes.