20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, soms, vaak, Vegetarisch, winter

Kruidige zuurkool beignets met een knoflooksausje

Posted by Dorien Beekveldt

Als je van zuurkool houdt (en eigenlijk ook als je niet echt van zuurkool houdt): probeer eens dit recept. Het is heerlijk. Als hartig borrelhapje, op je boterham bij de lunch, of gewoon een paar op je bord met een lekkere salade als avondeten. Je kunt ze warm eten, maar afgekoeld zijn ze ook nog lekker.

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool, uitgelekt
  • 2 eieren
  • 50 gram bloem
  • 1 eetlepel curry
  • 1/3 theelepel zout
  • Paar eetlepels olie om in te bakken

Voor de knoflooksaus

  • 125 gram griekse yoghurt (of andere vette yoghurt)
  • 1 teen knoflook, heel fijn gesneden
  • Snufje cayennepeper
  • 1 theelepel nigellazaadjes
  • Ongeveer 10 sprietjes bieslook, fijngesneden
  • Snufje zout

Bereiding
Maak een beslag van de bloem, curry en zout met de eieren. Voeg dan de zuurkool toe en roer tot deze goed in het beslag is opgenomen.

Verhit dan een laag olie in een koekenpan. Haal met je vingers plukjes zuurkool-in-beslag uit de kom en leg deze in de hete olie. Draai de beignets na ongeveer 3 minuten om, om ook de andere kant goudbruin te kunnen bakken.

Voor het knoflooksausje meng je de yoghurt met de fijngesneden (of geperst) knoflook en de rest van de ingrediënten.