30 minuten tot een uur, Alle, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, lactosevrij, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, SPECIAAL, Taart, taart, koekjes en andere zoetigheid, toetje, vaak, vegan, winter

KOKOS KARAMEL REPEN | gezoet met dadels

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 50+60+25 gram kokosolie
  • 100 gram geraspte kokos
  • 75 gram gebuild tarwemeel
  • 25 gram cacao
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gram medjool dadels
  • 200 gram kokosmelk
  • 85 gram pure chocola
  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop als je de repen helemaal vegan wil maken

Zo maak je het:
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Dit kun je het beste doen door het bakpapier eerst nat te maken met een drupje water, te verfrommelen, weer glad te strijken en in de vorm te drukken. Als het goed is, neemt het papier nu makkelijk de vorm van de vorm aan.

Doe de geraspte kokos, gebuild tarwemeel, cacao, vanillesuiker en een snufje zout in een kom en meng. Smelt 50 gram kokosolie in een steelpannetje en roer dit door het kokosmengsel tot de olie goed verdeeld is. Stort het mengsel in de cakevorm, maak een gelijkmatige laag en druk deze stevig aan met je hand. Bak dit 10 minuten op 160ºC.

Doe de kokosmelk met de ontpitte dadels en 60 gram gesmolten kokosolie in een keukenmachine en laat dit 2 minuten draaien tot je een gladde karamel hebt. Giet dit over de gebakken kokoskorst en bak weer 20 minuten. Laat dan afkoelen.

Smelt de 25 gram kokosolie met de chocola en honing au bain marie. Giet dit over het gebakken dadelkaramel en laat hard worden. Als de chocola helemaal hard is, til je het baksel uit de vorm incl bakpapier. Trek het papier vervolgens voorzichtig los en snij repen van 2 cm dik. De repen blijven een week goed in de koelkast.