20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, ik kan niet kiezen, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, soms, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, zomer

KIKKERERWTEN GYROS | in een wrap met knoflooksaus

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 1/4 krop ijsbergsla
  • 4 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 pot kikkererwten
  • 2 theelepels shoarmakruiden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels griekse yogurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 4 wraps
  • Peper en zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze onder de lopende kraan en laat heel goed uitlekken. Stort ze dan op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Sprenkel 3 eetlepels olijfolie, de shoarmakruiden en zout naar smaak over de erwten. Hussel alles zodat de olie en de kruiden goed zijn verdeeld. Spreid de erwten dan uit over de plaat en rooster ze 25 minuten.

Was en snij alle rauwkost.

Maak een sausje van de yoghurt, mayo, uitgeperste/fijngesneden knoflook en peper en zout naar smaak.

Verwarm de wraps in een droge koekenpan. Verdeel de rauwkost over de wraps, doe de knoflooksaus hierover en maak af met de warme kikkererwten. Rol de wraps op en eet/serveer ze direct.