30 minuten tot een uur, Alle, avondeten, comfortfood, DOORDEWEEKS, geen dieetwensen, herfst, ik kan niet kiezen, lunch, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, Seizoensproducten, soms, vaak, zomer

HARTIGE COURGETTE CAKE | met vega spekjes

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram courgette
  • 125 gram vega spekjes
  • 125 gram feta
  • 200 gram huttenkase
  • 6 eieren
  • 100 gram gebuild tarwemeel
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180ºC.

Snipper de ui en de knoflook en fruit ze samen met de vegetarische spekjes in een beetje olie.

Kluts de eieren en voeg hier beetje bij beetje de bloem aan toe, tot je een beslagje hebt. Roer hier de bicarbonaat, verkruimelde feta en huttenkase doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Rasp de courgette en voeg dit samen met de ui en spekjes toe aan het beslag.

Vet een cakevorm in met een drupje olie. Schep hier het beslag in. Bak de cake 40-45 minuten.

Neem de cake mee als lunch of serveer ‘m warm met een gevulde salade als avondeten.