20 minuten of minder, Alle, geen dieetwensen, Gezond, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lactosevrij, lunch, maakt me niet uit, nooit, soms, suikervrij, vaak, vegan, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

Gevulde avocado

Posted by Dorien Beekveldt

De feestdagen zijn voorbij.. Tijd om na alle rijke gerechten en alcoholische versnaperingen een beetje te detoxen. Maak vandaag een gevulde avocado als lunch, je lijf zal je dankbaar zijn.

Avocado bevat oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat gunstig is voor het cholesterol. Het mineraalgehalte in een avocado is wel drie keer zo hoog als in andere vruchten en het bevat verder vitamine A, B1, B2, B6, B11 (foliumzuur), C en E.

Ingrediënten

  • 1 Avocado
  • 5 kleine tomaatjes (roma of cherry)
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 rood uitje, klein
  • 1/4 paprika
  • Peper en zout

Bereiding
Simpel! Snij de avocado door de helft en verwijder de pit. Snij dan alle andere groenten fijn, meng ze en schep ze in het midden van de avocado. Breng op smaak met zout en peper.