020 694 6327winkel@ekodis.nl Open: maandag t/m vrijdag 8:00-19:00 uur | zaterdag 8:00-18:00 | zondag 11:00-18:00 uur

Gevulde aubergine-burgers met geitenkaas en zontomaatjes

Dit heb je nodig:
1 grote ronde aubergine
4-5 plakjes zachte geitenkaas
4-5 zongedroogde tomaatjes op olie
2 eetlepels zwarte olijven tapenade
1 ei
4 eetlepels havermout (gebruik evt glutenvrije havermout)
Olijfolie

Zo maak je het:
Was de aubergine en snij het kroontje en kontje af. Snij de aubergine dan in 4 tot 5 dikke plakken van 3 tot 4cm. Maak in elke plak een inkeping zoals je een pita-broodje zou insnijden, zodat je ze straks kan vullen met geitenkaas. Leg de plakken op een ovenplaat en sprenkel er wat olijfolie en zout over. Bak de plakken 15 minuten op 185ºC tot ze zacht zijn.

Laat de plakken iets afkoelen en vul ze dan met een beetje tapenade, geitenkaas en een gedroogd tomaatje. Kluts het ei in een schaaltje en bestrijk de plakken eerst aan één kant en besprenkel dan met havermout. Draai de plakken om bestrijk met ei en bestrooi met havermout.

Bak de plakken aan beide kanten in een beetje olijfolie, tot ze goudbruin zijn. Eet ze warm en knapperig of warm later weer even op in de pan.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.